Način pripreme
Prosejte bademovo brašno i šećer u prahu. Što je šećer u prahu sitniji, macaroni će biti više glatki.
Mikserom umutite belanca sa prstohvatom soli. Nastavite da mutite, dodajte malo po malo kristal šećera. Mutite dok se ne dobije gust, beo krem. Negde u sredini između mekih i čvrstih vrhova. Pred kraj dodajte i roze boju.
Sipajte smesu za puslice u bademovo brašno iz nekoliko puta, nakon svakog mešajte kružnim pokretima dok ne upuje brašno, ali ne treba da se razliva previše.
Napunite špric smesom i sipajte u prethodno iscrtane krugove na papiru za pečenje veličine po izboru (oko 4-5 cm) Imajte u vidu da će smesa da se slegne, zato nemojte previše da sipate.
Kad napravite macarone, udarite pleh lagano da se slegnu vrhovi koji su se oblikovali. Ostavite da se osuše oho 30-40 minuta na sobnoj temperaturi. Kad bude gotovo, pecite ih 15 minuta na slabo ukgrejanoj rerni na 160 stepeni.
Dok se peku ostavite vrata rerne lagano otvorena, stavite naprimer kašiku na vrata, da macaroni ne bi ispucali prilikom pečenja. Kad ih izvadite iz rerne ostavite ih na 10-15 minuta da se ohlade, da bi se lakše izvadili.
Pripremite krem za slepljvanje tako što izlomite belu čokoladu na male komade. Stavite pavlaku u posudu i ugrejte dok ne provri. Sipajte pavlaku preko čokolade i mešajte dok se ne rastopi. Dodajte poslastičarsku boju.
Pokrijte folijo posudu sa čokoladnim ganašem i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Stavite u frižired da se stegne (oko 2 sata).
Sastavite macarone tako što stavte na jedan deo malo slatka od ruža, čokoladni ganaš oko slatkog i poklopite drugim delom.