Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni Kolači»Slepljeni Kolači»Francuski macaroni sa roze ganašem i slatkom od ruža

Francuski macaroni sa roze ganašem i slatkom od ruža

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141122k141
Francuski macaroni sa roze ganašem i slatkom od ruža
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 4
08/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
140 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
155 min.
Porcije
45
"Znate da želite da ih probate, da osetite bogato testo od badema i nežan krem, znate da im nećete odoleti"

Potrebni sastojci

  • brašno od badema - 165 g
  • belanca - 135 g
  • kristal šećer - 60 g
  • šećer u prahu - 300 g
  • so - 1 prstohvat
  • poslastičarska boja - roze
  • slatko od ruža - za slepljivanje
  • pavlaka - 60 ml za kuvanje
  • poslastičarska boja - za bojenje čokoladnog ganaša
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte bademovo brašno i šećer u prahu. Što je šećer u prahu sitniji, macaroni će biti više glatki.

Mikserom umutite belanca sa prstohvatom soli. Nastavite da mutite, dodajte malo po malo kristal šećera. Mutite dok se ne dobije gust, beo krem. Negde u sredini između mekih i čvrstih vrhova. Pred kraj dodajte i roze boju.

Sipajte smesu za puslice u bademovo brašno iz nekoliko puta, nakon svakog mešajte kružnim pokretima dok ne upuje brašno, ali ne treba da se razliva previše.

Napunite špric smesom i sipajte u prethodno iscrtane krugove na papiru za pečenje veličine po izboru (oko 4-5 cm) Imajte u vidu da će smesa da se slegne, zato nemojte previše da sipate.

Kad napravite macarone, udarite pleh lagano da se slegnu vrhovi koji su se oblikovali. Ostavite da se osuše oho 30-40 minuta na sobnoj temperaturi. Kad bude gotovo, pecite ih 15 minuta na slabo ukgrejanoj rerni na 160 stepeni.

Dok se peku ostavite vrata rerne lagano otvorena, stavite naprimer kašiku na vrata, da macaroni ne bi ispucali prilikom pečenja. Kad ih izvadite iz rerne ostavite ih na 10-15 minuta da se ohlade, da bi se lakše izvadili.

Pripremite krem za slepljvanje tako što izlomite belu čokoladu na male komade. Stavite pavlaku u posudu i ugrejte dok ne provri. Sipajte pavlaku preko čokolade i mešajte dok se ne rastopi. Dodajte poslastičarsku boju.

Pokrijte folijo posudu sa čokoladnim ganašem i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Stavite u frižired da se stegne (oko 2 sata).

Sastavite macarone tako što stavte na jedan deo malo slatka od ruža, čokoladni ganaš oko slatkog i poklopite drugim delom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: