Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Đuveč»Pasulj u đuvečari na pastirski način

Pasulj u đuvečari na pastirski način

Vanya  VelichkovaVanya Velichkova
Pomoćnik kuvara
323109216
Pasulj u đuvečari na pastirski način2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
6
"Nema recepta koji je bolji od ovog"

Potrebni sastojci

  • pasulj - 500 g, beli
  • luk - 4 glavice
  • paradajz - 3 komada
  • ulje - 4 kašike
  • nana
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Prethodno veče potopite pasulj i sledećeg dana ga stavite u novu vodu i kuvajte, dok ne omekša.

Počnite sa ređanjem, tako što prvo stavite red pasulja u đuvečaru, zatim luk koji ste iseckali na polumesece i listiće oguljenog paradajza.

Svaki red posipajte solju i iseckanom nanom. Dodajte ulje, sipajte malo od bujona, u kome se kuvao pasulj, pa stavite đuvečaru u rernu i pecite na umerenoj temperaturi.

Pecite jelo dok ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: