Način pripreme
Dan pre potopite leblebiju u hladnu vodu. Sledećeg dana je kuvajte u ekspres loncu oko 90 minuta. Ocedite i sačuvajte vodu.
Povrće očistite. Patlidžan isecite na kockice, posipajte preko so i nakon 20 minuta ga operite.
Ostalo povrće isecite na komadiće. U šerpi zagrejte ulje i propržite kockice krompira, a zatim dodajte patlidžan, pa posle njega i ostalo povrće, zajedno sa celim čenovima belog luka.
Promešajte i sipajte oko 180 ml vode od leblebija. Kuvajte, dok povrće ne omekša. Dodajte paradajz i kuvajte, dok tečnost malo ne ispari.
Dodajte leblebije, promešajte i posolite, dodajte čubar, kurkumu, biber i kumin. Nakon nekoliko minuta sklonite sa vatre. Pomeđajte sa sitno isckanim peršunom.
Jelo je ukusno, kako toplo, tako i hladno i posluženo sa sirom.