Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Slatka pita»Slatka pita sa ratlukom

Slatka pita sa ratlukom

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Slatka pita sa ratlukom
Fotografije: Kulinarna mreja
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Ukusna pita koja se pojede za minut"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1 pakovanje, fine
  • jaja - 3 komada
  • brašno - 1/2 šolje
  • šećer - 1 i 1/2 šolja
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • vanilin šećer - 1 - 2 kesice
  • ratluk - 2 pakovanja, u boji
  • ulje - 2 - 3 kašike
  • ulje - za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

U odgovarajućoj činiji pomešajte jaja, brašno, ulje, vanilin šećer i 1/2 šolje šećera. Promešajte dok ne dobijete smesu za kolač. Razvijte fine kore i odvojite jednu koru.

Dobro je premažite dobijenom smesom i prekrijte je drugom korom. U uži deo kore stavite komadiće ratluka i uvijte u čvrst rolat.

Uvijene kore možete staviti u okrufli ili pravougaoni pleh, koji ste prethodno nauljali. Ponovite postupak sve dok vam ne ponestane sastojaka.

Pita sa ratlukom se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni sa ventilatorom, dok ne bude gotova.

Dok se pita peče, napravite šećerni sirup. Rastvorite preostali šećer sa 2 šolje vode i stavite na ringlu da proključa, kako bi se šećer u potpunosti rastvorio. Kada se pita ohladi, prelijte je sirupom od šećera i ostavite na hladno mesto najmanje 2-3 sata, da se sirup svuda ravnomerno rasporedi.

Uživajte!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: