Način pripreme
U posudu stavljamo kvasac zajedno sa solju i šećerom. Promešamo i ostavljamo da se rastopi. Dodajemo ulje i jedno belance (žumance ostavljamo za premazivanje na kraju).
Ugrevamo sveže mleko i vodu. Sipamo u kvasac i promešamo. U veliku posudu prosejemo brašno i sipamo tečnu smesu. Zamesimo meko testo i ostavljamo da nadođe 30 minuta.
Pravimo nadev tako što umutimo jaja sa sirom i sitnim sirom. Operemo i sitno isečemo. Dodajemo peršun i nadev. Posipam sa malo soli i promešamo.
Testo delimo na dva dela, jedan je veći. Razvučemo prvo veliku loptu da bude većeg prečnika nego pleh, koji ćemo koristiti. Mažemo pleh uljem i stavljamo prvi list.
Sipamo ceo nadev i ravnomerno rasporedimo preko testa. Razvučemo i drugi deo testa i njime pokrivamo nadev. Lagano pritiskamo ivice testa. Ostavljamo na toplom da nadođe.
Delimo na male duguljaste roščiće. Mažemo umućenim žumancem i stavljamo maslac odozgo na nekoliko mesta. Pečemo dok ne bude gotovo u prethodno ugrejanoj rerni.