Pravougaono predjelo

10/10/2017
"Uz ovo predjelo ne treba vam ništa drugo, osim čaše lepog vina "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano762
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 400 g
  • kobasica - 100 g, tvrda kobasica
  • srpska kobasica - 100 g, ili druga meka kobasica
  • mocarela - 100 g
  • dimljeni sir - 180 g
  • kačkavalj - 100 g
  • parmezan - 100 g
  • jaja - 3 komada
  • paprike - 5 komada, pečene, crvene
  • biber - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Za pravougaoni pleh - 18cm/28 cm.

Obložite papirom za pečenje. Podelite testo na dva dela, u zavisnosti od pleha koji ćete koristiti.

Stavite jedno parče preko papira za pečenje u pleh. Isecite kobasice na tanke krugove, dimljeni sir i mocarelu na tanke komade. Izrendajte kačkavalj.

U posudi umutite jaja (ostavite malo od jednog jajeta za premazivanje odozgo) sa parmezanom. Crvene pečene paprike isecite na pola. Poređajte preko testa isečene kobasice na krugove.

Nakon toga slede sirevi. Odozgo stavite pečene crvene paprike. Prelijte smesom od jaja i parmezana i pospite biberom.

Poklopite drugom polovinom testa. Namažite jajetom koje ste odvojili. Pokrijte pleh folijom. Savite u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni i pecite jeli pokriveno 30 minuta.

Kad vreme isteče skinite foliju i vratite u rernu. Pecite dok ne dobije zlatnu boju oko 20-30 minuta.

Kad izvadite jelo iz rerne, ostavite da se ohladi oko 30 minuta pre nego što isečete na pravougaonike.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar