Svinjetina sa bamijom i lukom
bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Janija»Svinjetina sa bamijom i lukom

Svinjetina sa bamijom i lukom

Svinjetina sa bamijom i lukom
Fotografije: Jozlyam Kadirova
1 / 2
30/03/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
"Jednostavno jelo od svinjtine sa bamijom i lukom - preporučujemo oberučke"

Potrebni sastojci

  • bamija - 400 grama
  • svinjsko meso - 400 grama
  • brašno - 1 supena kašika
  • luk - 1 glavica
  • konzerva paradajza - 150 ml
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • beli luk - 3 čena
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite svinjetinu na krupnije kocke, zatim ih ispržite ua zagrejanom ulju.

Čim meso počne da se rumeni, dodajte iseckani luk i beli luk i sipajte konzervu paradajza i kuvajte nekoliko minuta.

Sastojke zalijte vodom - otprilike 3 prsta iznad mesa. Kuvajte janiju dok meso ne omekne.

Dodajte prethodno blanširanu bamiju (može i zamrznuta).

Pomešajte i sipajte oprano sa malo vode brašno i ostavite da se krčka još desetak minuta.

Skinite sa ringle i poslužite je toplu.

Svinjetina sa bamijom i lukom je gotova.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: