Način pripreme
1. Sameljite keks u blenderu ili smrvite oklagijom, tako što ga stavie u čistu nalon kesu i prelazite preko, pritiskajući jako oklagijom. Rastopite maslac i pomešajte sa keksom. Rasporedite u čaše, lagano pritiskajte kašikom. Stavite u frižider.
2. Stavite pavlaku na vatru, dodajte mleko i šećer i čim tečnost provri stavite krem sir i mešajte dok se ne rastopi. Da bi smesa brže postala homogena možete koristiti žicu, da bi bilo brže.
3. Skinite sa vatre i ostavite na kratko, dok za to vreme potapate želatin prema uputsvu za upotrebu (obavezno u hladnoj vodi). Stavite ga u smesu i promešajte. Rastvara se odmah. Nikad ne stavljajte želatin u vrelu tečnost zato što može izgubiti svojstva.
4. Iseckajte pola manga na male kockice i takođe dodajte. Cilj nije da preovladjuje mango, nego da ga ima tu i tamo za svežinu.
5. Rasporedite u posudice i ostavite na sobnoj temperaturi, dok se smesa ne ohladi, a nakon toga vratite u frižider na 4-5 sati do jedne noći.
6. Stegnut čizkejk čizkejk ćemo preliti kuvertirom od manga i bresaka. Ispasirajte dve vrste voća i rastvorite šećer u pireu. Količina je odokativno, zato što zavisi koliko je voće slatkom zato probajte i procenite, dodajte više ili manje.
7. Ponovo potopite listove želatina u hladnu vodu (kod mene bude za 2-3 minuta). Ugrejte malo vode (ne treba da provri) i rastopite želatin u njoj. Sipajte u pire i promešajte.
8. Stavite po jedan tanak sloj voćne smese u čaše i ponovo stavite u frižider da se želatin stegne.
9. Nakon 2 sata čizkejk je gotov za konzumiranje.
Njegova kremasta tekstura je uziatk za čula, a sveže voće ga čini skromnim i laganim.
Neka vam je slatko!