bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Jagnjetina»Pečeno Jagnje»Pečeni jagnjeći but sa šargarepom i krompirom

Pečeni jagnjeći but sa šargarepom i krompirom

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k2079k404
Pečeni jagnjeći but sa šargarepom i krompirom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 6
12/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
160 min.
Ukupno
190 min.
Porcije
5
"Ukusan Uskrs za celu porodicu!"

Potrebni sastojci

  • jagnjeći but - 1 komad
  • šargarepa - 2 - 3 komada
  • krompir - 4 - 5 komada
  • mladi luk - 4 - 5 struka
  • pivo - 1 šolja
  • voda - 1 šolja
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • nana - 1 šaka, sveža
  • peršun
  • ruzmarin - svež
  • ulje - 50 ml
  • voda - 50 ml
  • maslac - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešaju se začini - listovi svežeg ruzmarina, peršun, sveža nana, so, biber, aleva paprika, ulje i voda. Stavljamo u blender i sameljemo na kašu.

Jagnjeći but se premaže sa svih strana i stavlja u širok pleh od rerne.

Krompir, šargarepa i mladi luk se oljušte, krompir se krupnije iseče, šargarepa na krugove, mladi luk, takođe se seče i rasporedi poređ buta.

Posipa se sa malo soli i ulja, sipamo čašu piva i vode, pokrivamo aluminijumskom folijom i pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni 2 sata.

Vadimo, skidamo foliju, namažemo meso sa 1 supenom kašikom i ako potrebno se dodaje voda. Vraćamo u rernu bez folije da se zapeče korica.

Serviramo porciju sa povrćem i čašom domaćeg vina.

Prijatan Uskrs!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: