Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Svinjetina sa svežim kupusom i paradajzom

Svinjetina sa svežim kupusom i paradajzom

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Svinjetina sa svežim kupusom i paradajzom
Fotografije: Valentina Psaltirova
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Jedna domaća gozba, koja ima izuzetnu aromu"

Potrebni sastojci

  • sveži kupus - 1 komad (srednja glavica)
  • paradajz - 5 komada
  • svinjsko meso - 600 g
  • peršun - 5 struka
  • aleva paprika - 1 kašičica, slatka
  • biber - prstohvat
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Nasecite svinjsko meso na kockice i upržite ga dok ne porumeni.

Nasecite kupus, a paradajz oljuštite i nasecite na male kockice.

Sipajte kupus u meso i malo posolite. Promešajte i pržite oko 5 minuta.

Dodajte slatku alevu papriku i paradajz, a ako nemate paradajz, možete staviti paradajz pire.

Ostavite da se krčka na tihoj vatri, dok se meso i kupus ne skuvaju. Naseckajte peršun i pospite jelo malo pre nego što bude gotovo, a možete ga ukrasiti i prilikom služenja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: