Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Pržena Svinjetina»Svinjetina sa paradajzom u tiganju

Svinjetina sa paradajzom u tiganju

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
5791352k129
Svinjetina sa paradajzom u tiganju
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 4
20/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
5
"Raskošno jelo sa svinjetinom, koje se prirema jednostavno u tiganju"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 800 g but ili plećka
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 4 glavice, crni
  • paradajz - 800 g, iz konzerve
  • paprike - 2 komada, crvene
  • biber
  • so
  • aleva paprika - 1 kašičica, dimljeni
  • ljuta paprika - 1 prstohvat
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • majčina dušica
  • origano
  • kumin
  • lovorov list - 1 komad
  • šećer - 1 kašičica
  • brašno - 3 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na komade i pospite brašnom. Skinite višak, ugrejte maslinovo ulje u tiganju i pržite meso. Pržite dok ne dobije zlatnu boju.

Izvadite iz tiganja i stavite sitno iseckan luk i šargarepu. Promešajte i pržite dok ne omekša.

Sitno isecite paprike i dodajte ih, stavite paradajz, lovorov list, šećer i začine.

Vratite meso u tiganj i poklopite. Kuvajte meso dok tečnost ne ispari tečnost iz paradajza, periodično mešajte.

Na kraju pospite peršunom i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: