Način pripreme
1. Pripremamo sos tako što iseckamo praziluk mnogo sitno i propržimo u maslinovom ulju da omekša, na umerenoj vatri. Dodajemo izrendan beli luk i paradajz, mešamo 2 minuta, nakon toga stavljamo šunku isečenu na sitne parčiće.
2. Sipamo pavlaku i mleko i čim provri stavljamo sve sireve - prvo gorgonzolu, mešamo dok se ne rastopi, nakon toga krem sir filadeldija i na kraju topljeni sir.
3. Kuvamo 5 minuta na tihoj vatri, mešamo periodično dok se sirevi potpuno ne rastopte i dok se ne dobije homogena smesa srednje gustine. Začinimo solju i biberom.
4. Pripremamo pastu prema uputstvu za upotrebu i kad bude gotova obilno je pospem hladnom vodom i procedimo.
5. Neposredno pre serviranja iseckamo bosiljak i stavljamo u gotov sos.
6. Po želji možete pomešati pene sa sosom, a možete servirati posebno, tako što svako sipa količinu po želji.
7. Svaku porciju dekorišite čeri paradajzom i listovima svežeg bosiljka za još svežine i mirisa.
Prijatno!