Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Pene Parmidžana

Pene Parmidžana

Pene Parmidžana
Fotografije: Krasi Vangelov
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Pene Parmidžana u prevodu sa italijanskog - veoma ukusna testernina, koju odmah treba da probate"

Potrebni sastojci

  • pene - 500 g
  • parmezan - 120 g
  • bosiljak - po ukusu/svež
  • maslinovo ulje - 60 ml
  • paradajz pire - 800 g
  • beli luk - 5 čenova
  • crvena paprika - 2 komada, može i ljuta
  • origano
  • biber
  • so
  • šećer - 2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Iseckajte papriku i beli luk. Parmezan isecite na tanke listiće.

U ugrejanom maslinovom ulju prvo paprike, a kad omekšaju, dodajte beli luk. Propržite na kratko i sipajte paradajz pire, šećer i so po ukusu.

Kuvajte na tihoj vatri, a nakon toga stavite biber i origano i isključite ringlu, nemojte skidati posudu sa vatre, da dobro upije sos od začina i da bude topao, dok se testenina pripremi.

U vreloj vodi sa malo soli i maslinovog ulja skvajte pene prema uputstvu na pakovanju.

Prebacite u cediljku i ohladite tekućom vodom, a nakon toga ostavite da se dobro ocedi.

Pomešajte testeninu sa sosom i rasporedite u tanjire. Preko svakog stavite parmezan i iseckan sveži bosiljak.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: