Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Janija»Letnji paprikaš od povrća i kobasice

Letnji paprikaš od povrća i kobasice

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Letnji paprikaš od povrća i kobasice
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"I odsecite 2 kriške hleba"

Potrebni sastojci

  • kobasica - 200 g, svinjska (sirova za kuvanje)
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad, velika
  • paprike - 1 komad, crvena
  • paradajz - 1 komad
  • beli luk - 2 čena
  • bujon - 400 ml, pileći
  • sok od limuna - 1 supena kašika
  • tikvice - 1 komad
  • ulje - 2 supene kašike
  • so
  • biber
  • peršun - iseckan
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite kobasicu na komade, luk, šargarepu i papriku na kockice. Beli luk sitno iseckajte.

Ugrejte ulje na umerenoj temperaturi u dubokom tiganju. Sipajte kobasicu i šargarepu i pržite 10 minuta, neprestano mešajte.

Dodajte iseckanu papriku, paradajz i beli luk. Kuvajte oko 5 minuta i dodajte bujon i sok od limuna.

Promešajte, ostavite jelo da provri, pokrijte i kuvajte oko 10 minuta. Onda dodajte iseckanu tikvicu i začinite solju i biberom.

Promešajte i kuvajte oko 15 minuta bez poklopca. Pospite iseckanim peršunom, skinite sa vatre i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: