Način pripreme
Očistite bob tako što svakoj mahuni osečete vrh sa obe strane. Stavit eih u posudu, prelijte hladnom vodom i popsite sa dva prstohvata soli. Operite tako što trljate između dlanova, properite i ocedite.
Operite dve šake sitnog krompira i oljuštite, skidajte nožem ljusku koja se skida veoma brzo.
U plitkoj šerpi ugrjejte ulje i stavite iseckan luk i beli luk zajedno sa šargarepom, isečenom na krugove i isečene paprike. Krompir stavite ceo, ne seče se. Dodajte i bob i pržite 4-5 minuta, mešajte s vremena na vreme.
Pospite jednom kašikom brašna i jednom aleve paprike i prelijte sa dva šolje vode. Kuvajte na umerenoj vatri 15 minuta.
Začinite kašikom vegete i dodajte malo soli. Pomešajte paradajz pire sa jednom kafenom šoljom vode i sipajte u sos.
Promešajte i ostavite da vri još 5 minuta. Pred kraj kuvanja iseckajte svežu nanu i mirođiju.
Pomešajte 1/2 paketa krem sia sa 4 supene kašike kiselog mleka i malo iseckane mirođije. Po želji izgnječite i beli luk.
Ukrasite letnji paprikaš sa jednom kašikom mlečne smese za više svežine.