Ekmek kadaif

IlariaIlaria
Šef kuhinje
44112531
Ekmek kadaif1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
6
"Probajte da mu odolite, ako možete"

Potrebni sastojci

  • kadaif - 400 - 500 g
  • orasi - 200 g mešavine orašastih plodova, badema i pistaćija
  • cimet - 1/2 kašičice
  • karanfilić - 2 komada
  • za sirup
  • šećer - 2 šolje
  • voda - 1 i 1/2 šolje
  • vanila - 1 kesica
  • za krem
  • jaja - 5 komada, žumance
  • sveže mleko - 500 ml
  • vanila - 1 kesica
  • šećer - 150 g
  • brašno - 5 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Kadaif rasporedite u odgovarajući pleh. Pospite kadaif ravnomerno orašastim plodovima, cimetom i karanfilićem. Pecite na 180 stepeni do zlatne boje.

Žumanca umutite sa šećerom, dodajte brašno i vanilu. Mleko ugrejte na vatri do ključanja i sklonite sa vatre.

Ostavite ga za kratko, da se prohladi, a zatim ga dodajte u tankom mlazu u smesu sa žumancima. Neprestano mešajte, da se ne stvore grudve.

Kada se smesa ujednači, vratite je na vatru i kuvajte je dok se ne zgusne. Vodu promešajte sa šećerom i ugrejte je. Mešajte dok se šećer potpuno ne rastvori.

Ostaje vam samo da prokuva i iskoristite sirup da prelijete kadaif. Odozgo sipajte mlečni krem. Po želji, ukrasite orašastim plodovima. Ohladite pre služenja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: