Način pripreme
Pirinač se prethodno skuva. Ostavljamo sa strane.
U posudu se sipa šećer, vanila i dva žumanca. Muti se žicom dok se ne dobije homogena smesa.
Ugrevamo mleko na umerenoj temperaturi i mešajući dodajmo kuvani pirinač. Dodaje se sesa od jaja i šećera. Ostavljamo na umerenoj vatri da se zgusne, neprestano meša dok ne provri - 2-3 minuta.
Kad smesa bude gotova, sipamo je u odgovarajuću keramičku posudu. Ohladimo. Posipamo šećerom i karamelizujemo plinskim sprejom. Ako nemate tako nešto, uljučite gril grejač u rerni na najjaču temperaturu da se šećer karamelizuje. Ostavimo da se ohladi samo dok se šećer stegne i serviramo.
Napomena: Koristila sam Arborio pirinač, ali se može zameniti bilo kakvim okruglim pirinčem
Šećer se karamelizuje plinskim gorionikom za slatkiše.