Svinjski zalogaji u paradajz sosu sa šarenim pirinčem

15/10/2017
"Šareno i veoma ukusno jelo sa svinjskim mesom i pirinčem "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano202
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 500 g
  • paradajz - 3 komada
  • smeđi šećer - 1 supena kašika
  • pečurke - 150 g
  • povrće - 300 g sveže ili zamrznuto (mešano)
  • bujon - 1 kockica od povrća
  • luk - 1 glavica
  • belo vino - 3 supene kašike
  • ulje - 3 supene kašike
  • pirinač - 250 g
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • bosiljak - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na kockice. Ugrejte pola ulja sa smeđim šećerom i propržite sa svih strana dok ne bude polugotovo.

Izvadite meso, dodajte u tiganj paradajz, oljušten i samleven u blenderu, sa šećerom i vinom.

Kuvajte dok tečnost ne ispari, u sredini kuvanja stavite sitno iseckan luk i pečurke i pržite na kratko. Dodajte povrće i pržite još 4-5 minuta, dodajte pirinač i na kratko promešajte.

Sipajte 2 šolje tople vode sa rastvorenom kockicom bujona, posolite i pospite biberom po ukusu.

Kuvajte oko 15 minuta dok ne omekša. Servirajte šareni prinač u tanjiru, dodajte svinjsko meso i paradajz sosu i pospite bosiljkom.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti