Način pripreme
Iseckajte na sitno glavicu luka i jedan-dva čena belog luka. Zagrejte kašiku maslinovog ulja u dubokoj posudi i zapržite luk i beli luk na kratko. Isecite šargarepe i dodajte u posudu. Začinite solju i biberom i izdinstajte dok ne omekšaju.
Sipajte pirinač i zapržite na kratko. Sipajte 2 šolje bujona od povrća i ostavite da provri. Smanjite ringlu i kuvajte 15 minuta na tihoj vatri dok pirinač ne upije bujon.
Za to vreme odsecite vrhove paradajza i izvadite im sredunu kašikom. Isecite je na sitno i dodajte u posudu sa pirinčem. Začinite čubrom.
Dodajte skuvan šareni pasulj i kuvajte još minut-dva. Iseckajte pola vezice peršuna i dodajte u tiganj.
Napunite paradajz nadevom i poređajte ga u posudu za pečenje.
Rasporedite preostali nadev u posudu za pečenje i prebacite punjeni paradajz u rernu na pola sata na 180 stepeni,