Način pripreme
Bobotaj je tradicionalno jelo iz Južne Afrike. Ono predstavlja pikantnu smesu začina i mlevenog jagnjećeg mesa, zapečeno u rerni sa prelivom od jaja i kiselog mleka. Pripremljeno u obliku ćuftica i bez preliva, takođe je veoma ukusno.
Stavite hleb u posudu i prelijte ga svežim mlekom, da ga upije.
U tiganju zagrejte maslinovo ulje i u njemu propržite luk i beli luk. Dodajte kari, kurkumu i lagano promešajte. Ostavite na minut na vatri.
Skinite tiganj sa vatre, dodajte koru od limuna, sok od limuna, šećer, so, mleveno meso, smrvljene bademe, hleb i biber.
Napravite od ove smese male ćuftice i poređajte ih u pleh.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene. Poslužite ih uz odgovarajuću sezonsku salatu.
Jagnjeće mleveno meso možete zameniti teletinom ili mešavinom mesa.