Način pripreme
Sveže mleko se ugreje i u njemu se rastvori kvasac. Nakon toga se dodaju ostali sastojci, bez brašna. Lepo se promeša. Brašno se proseje i postepeno se dodaje u smesu.
Zamesi se meko testo. Gotovo testo se ostavlja na toplom da nadođe. Nadolazi oko 20-30 minuta. Za to vreme se u posudi umute jaja, dodaje se i sir. Lepo se promeša.
Dimljeno svinjsko meso se seče na trakice. Kad testo naođe, razvuče se na tanku koru. Seče se na trake širine 3-5 cm.
Preko svake trake se stavlja od smese sa jajetom i sirom i trakice dimljenog svinjskom mesa. Uvija se u rolat i seče u pleh. Pleh prethodno treba da se namaže uljem i pospe brašnom.
To se ponavlja dok se sastojci ne potroše. Nakon toga se pogača ostavlja još 30 minuta da nadođe.
U posudi se umute žumanca sa malo ulja. Njime se maže nadošla pogača i stavljamo da se peče. Peče se u prethodno ugrejanoj rerni na oko 35-40 minuta.