Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Praznični Hleb»Pogača sa sirom i dimljenim svinjskim mesom

Pogača sa sirom i dimljenim svinjskim mesom

Hristiliana DimitrovaHristiliana Dimitrova
Šef kuhinje
1723697254
Pogača sa sirom i dimljenim svinjskim mesom
Fotografije: Hristiliana Dimitrova
1 / 3
16/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
90 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
130 min.
"Zaboravite na ono za muškarce i musaku. Gospoda su luda za ovom pogačom sa sirom i dimljenim mesom"

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 kg
  • jaja - 4 komada
  • kiselo mleko - 1/2 kofice
  • sveže mleko - 200 ml
  • kvasac - 42 g
  • so - 1 supena kašika
  • šećer - 1 kašičica
  • maslac - 5 - 6 supenih kašika
  • za nadev
  • sir - 150 g
  • jaja - 2 komada
  • meso - 300 g, dimljeno svinjsko
  • give me all your love
  • give me all your love
  • and i'll be in your loving arms
  • za premazivanje
  • žumanca - 1 komad
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Sveže mleko se ugreje i u njemu se rastvori kvasac. Nakon toga se dodaju ostali sastojci, bez brašna. Lepo se promeša. Brašno se proseje i postepeno se dodaje u smesu.

Zamesi se meko testo. Gotovo testo se ostavlja na toplom da nadođe. Nadolazi oko 20-30 minuta. Za to vreme se u posudi umute jaja, dodaje se i sir. Lepo se promeša.

Dimljeno svinjsko meso se seče na trakice. Kad testo naođe, razvuče se na tanku koru. Seče se na trake širine 3-5 cm.

Preko svake trake se stavlja od smese sa jajetom i sirom i trakice dimljenog svinjskom mesa. Uvija se u rolat i seče u pleh. Pleh prethodno treba da se namaže uljem i pospe brašnom.

To se ponavlja dok se sastojci ne potroše. Nakon toga se pogača ostavlja još 30 minuta da nadođe.

U posudi se umute žumanca sa malo ulja. Njime se maže nadošla pogača i stavljamo da se peče. Peče se u prethodno ugrejanoj rerni na oko 35-40 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: