Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Janija»Čahohbili sa svinjskim mesom

Čahohbili sa svinjskim mesom

Čahohbili sa svinjskim mesom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
3
"Odličan specijalitet sa svinjskim mesom, koji nemamo strpljenja da probamo"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 500 g
  • luk - 2 komada, srednje veličine
  • paradajz - 2 komada, veliki
  • pasta od paradajza - 2 supene kašike
  • ulje - 1/2 šolje
  • so
  • šećer - 1 kašičica
  • peršun
  • celer
  • beli luk - 3 čena
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite svinjsko meso na komade. Ugrejte ulje u posudi sa debelim dnom. Stavite meso i pržite dok ne omekša.

Oljuštit i isecite luk i čenove belog luka krupnije. Kad meso pusti sok, dodajte isečeni luk i beli luk. Kuvajte 5-6 minuta uz neprestano mešanje.

Oljuštite paradajz i isecite na krupnije komade. Dodajte ih u meso, zajedno sa pastom od paradajza. Smanjite vatru, poklopite i kuvajte dok meso ne omekša, jelo mešajte s vremena na vreme. Začinite solju i dodajte šećer.

Prilikom serviranja pospite iseckanim peršunom i listovima celera.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: