Šaran iz rerne sa pirinčem i povrćem

16/10/2017
"Ukusan šaran sa aromatičnim pirinčem Toliko uksan da nije fer da se jede samo za Nikoljdan "
Priprema20 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno55 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 448
  • Pregledi tokom meseca85
  • Pregledi tokom sedmice9
  • Rejting4.5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Šaran se očisti i opere hladnom vodom i prepolovi. Ako vam je pleh mali odvojite glavu i rep (od njih možete napraviti ukusnu riblju čorbu). Svuda se obilno posipa solju, biberom, kuminom i ostavljamo da odstoji bar jedan sat.

Paradajz i šargarepa se oljušte i stino iseckaju, luk i beli luk se očiste i sitno isecku, pirinač se očisti, opere i ocedi od vode.

U tiganju sa uljem propržimo luk, jedan čen belog luka, postepeno dodajemo šargarepu i paprike. Dinstamo dok povrće ne omekša. Dodaje se pirinač. Meša se dok ne postane prividan.

Sipamo pardajz zajedno sa sokom i kad on ispari dodju se tri šolje vode. Promešamo, dodajemo preostali beli luk i sačekamo da pirinač nabubri. Kad se to dogodi, celu smesu začinimo solju i biberom po ukusu i sipamo u namazan pleh.

Posipamo mirođijom i odozgo stavljamo ribu, raširenu sa kožom na gore ili isečenu na komade (zavisi od mogućnosti pleha). Pravimo i gnezdo u nadevu da ne štrči odozgo.

Ako je porebno sipa se još malo vode i peče u prethodno ugrejanoj rerni na 220 stepeni oko 30 minuta.

Rejting

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar