Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Pirinač u rerni»Mešano povrće iz rerne sa pirinčem

Mešano povrće iz rerne sa pirinčem

Mario NikolovMario Nikolov
Početnik
214
Mešano povrće iz rerne sa pirinčem
Fotografije: Gabriela Ivanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Ako sipate više - to je glavno jelo, a ako sipate manje, možete koristiti kao prilog"

Potrebni sastojci

  • zelen za supu - 3 veze
  • luk - 1 glavica
  • paradajz - 4 komada
  • pirinač - 1 šolja
  • sir - 6 supene kašike
  • ulje - 3 supene kašike, biljno
  • maslac - 30 g
  • jaja - 3 komada
  • prezle - 4 supene kašike
  • peršun - ½ veze
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Pirinač dinstamo sa sitno iseckanim lukom u biljnom maslacu. Sitno iseckane korene za supu, zajedno sa peršunom kuvamo u posudi sa 2 ½ šolje posoljene vode, nakon toga ocedimo.

U bujonu od korenja za supu kuvamo pirinač i ostavljamo ga da se kuva na tihoj vatri na nabubri. Kad se ohladi, u njega dodajemo umućena žumanca, sir, rendani paradajz (ili paradajz pire), a nakon toga belanca, umućena na čvrst sneg.

Polovinu smese sipamo u kalup, namazan mašću i posut prezlama. Dodajte povrće, a preko rasporedite drugu polovinu pirinčane smese. Jelo posipamo prezlama, prelivamo rastopljenim kravljim masalcem i pečemo u umereno ugrejanoj rerni na oko 30 minuta.

Okrećemo na odgovarjaući tanjir i serviramosa paradajzom ili sosom od povrća.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: