Kolač sa kajsijama i breskvama

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
16/10/2017
"Počastite drage ljude aromatićnom voćnim kolačem "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano392
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • karamel
  • maslac - 50 g
  • smeđi šećer - 150 g
  • breskve - 1 komad, velika
  • kajsije - 5 velikih
  • testo
  • brašno - 120 g + 1 supena kašika kukuruznog skroba
  • prašak za pecivo - 1 1/4 kašičice
  • so
  • maslac - 110 g na sobnoj temperaturi
  • šećer - 100 g
  • jaja - 2 komada na sobnoj temperaturi
  • sveže mleko - 80 ml na sobnoj temperaturi
  • rum - 1 supena kašika
  • pavlaka - visok procenat 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Namazan kalup sa dnom koje se otvara - 23/24 cm.

Rerna - 170-180 stepeni.

Počinje se sa karamelom.

U šerpi se ugreva maslac, dodaje se šećer i ostavlja se da vri oko 2 minuta. Karamel se sipa u kalup i poređa se očišćeno voće.

U posudi se pomešaju suvi sastojci.

U miseru se umuti maslac i šećer, oko 3 minuta. Dodaje se jedno po jedno jaje, nakon svakog se muti na umerenoj brzini miksera - oko 2 minuta. Dodaje se polovina suvih sastojaka, rum i sveže mleko, muti se. Dodaje se drugi deo suvih sastojaka. Muti se dok se ne dobije homogena smesa, koja se sipa preko voća u kalupu. Poravna se spatulom.

Peče se na 170 stepeni oko 35-40 minuta.

Ostavljamo u kalupu da se ohladi oko 10-15 minuta, prolazimo oštrim nožemo po ivicama kalupa i okrećemo na odgovarajući poslužavnik. Ukrašava se umućenom pavlakom.

Voće sam rasporedila ovako: u sredini breskve, isečene na kriške. a sa strane - poklopljene kajsije. Originalni recept je sa ananasom.

Napomena: Izabrala sam zelenije kajsije, da bi bio jači kontrast kiseline izmežu karamele i voća.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar