Način pripreme
Prvo potopite suvo grožđe u vrelu vodu na 10 minuta (može i rum ili neki drugi alkohol).
Umutite jaja sa šećerom, dodajte mekani maslac i majonez. Mešajte dok se ne dobije homogena smesa. Pomešajte brašno sa solju, praškom za pecivo i vanilom.
Dodajte malo po malo u smesu od jaja i mešajte, nije vam potreban mikser. Dobija se gušća smesa od smese za kolač.
Ocedite suvo grožđe i osušite u ubrusu, a jabuku oljuštite i isecite na male kockice. Dodajte ih u smesu i promešajte.
Sa 2 kašike oblikujte loptice veličine oraha i stavite ih u pleh obložen paprom za pečenje. Ostavite razmak između njih.
Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta ili dok ne dobiju zlatnu boju. Ostavite i pospite šećerom u prahu.
Neka vam je slatko!