Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Keksići»Keksići sa jabukama, majonezom i suvim grožđem

Keksići sa jabukama, majonezom i suvim grožđem

ElzaElza
Šegrt
325106
Keksići sa jabukama, majonezom i suvim grožđem
Fotografije: Elza
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
30
"Toliko su ukusni, da će vas posle biti stamota da priznate koliko ste pojeli"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 mala i 1 veliko
  • šećer - 5 supenih kašika
  • maslac - 70 g
  • brašno - 170 g
  • majonez - 3 supene kašike, pune
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • vanila
  • so - prstohvat
  • suvo grožđe - 70 g
  • jabuke - 1 velika
  • limun - 1 supena kašika, dok od limuna i kora limuna (po želji)
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo potopite suvo grožđe u vrelu vodu na 10 minuta (može i rum ili neki drugi alkohol).

Umutite jaja sa šećerom, dodajte mekani maslac i majonez. Mešajte dok se ne dobije homogena smesa. Pomešajte brašno sa solju, praškom za pecivo i vanilom.

Dodajte malo po malo u smesu od jaja i mešajte, nije vam potreban mikser. Dobija se gušća smesa od smese za kolač.

Ocedite suvo grožđe i osušite u ubrusu, a jabuku oljuštite i isecite na male kockice. Dodajte ih u smesu i promešajte.

Sa 2 kašike oblikujte loptice veličine oraha i stavite ih u pleh obložen paprom za pečenje. Ostavite razmak između njih.

Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta ili dok ne dobiju zlatnu boju. Ostavite i pospite šećerom u prahu.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: