Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pileći bataci sa pistaćijem

Pileći bataci sa pistaćijem

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Pileći bataci sa pistaćijem
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Sa hrskavom koricom i sočnim mesom - jedinstveni pileći bataci, kakve još niste probali"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 8 komada. samo bataci
  • jaja - 2 komada
  • pistaći - 100 g (sirov, očišćen)
  • prezle - 4 kašike
  • majčina dušica - suva, 1 kašika
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • crni luk - 1/2 kašičice, suv
  • beli luk - 1/2 kašičice, suv
  • peršun - 1 kašika
  • so
  • biber
  • brašno - za uvaljivanje
  • maslinovo ulje
  • za sos
  • kiselo mleko - 180 g, ceđeno
  • senf - 2 kašike
  • med - 1 kašičica
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Odsecite krajeve bataka, gde se nalazi hrskavica. Skuvajte batake oko 15 minuta u vodi u kojoj ste dodali majčinu dušicu.

Sameljite pistaći. Dodajte prezle, naseckani peršun, alevu papriku, beli i crni luk i dodajte so i biber po ukusu. Umutite jaja.

Uvaljajte batake prvo u brašno, zatim u jaja i na kraju u smesu sa pistaćijem. Poređajte batake u pleh, koji ste obložili papirom za pečenje i pospite ih sa malo maslinovog ulja.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20-25 minuta. Poslužite sa sosom od ceđenog kiselog mleka, senfa, meda i soli.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: