Način pripreme
Skuvajte šećerni sirup. Rasporedite isečke patišpanja po dnu pleha sa pokretnim prstenom, oblikujte koru i prelijte.
Oljuštite kruške i isecite ih na kriške. Stavite ih u posudu za kuvanje, dodajte belo vino i jednu supenu kašiku šećera. Kuvajte dok kruške ne omekšaju i tečnost ne ispari.
Dodajte preostali šećer i kuvajte uz neprestano mešanje, dok se šećer ne istopi i kruške ne karamelizuju. Skinite posudu sa vatre.
Priprema prvog fila:
Rastvorite brašno, skrob i šećer u svežem mleku. Stavite posudu na vatru i uz neprestano mešanje, kuvajte dok se krem ne zgusne. Skinite sa vatre i ostavite da se ohladi. Dodajte vanilu, mekani maslac i krem sir i mešajte dok se ne dobije homogena smesa.
Priprema drugog krema:
U drugoj posudi umutite pavlaku na mekan krem uz pomoć miksera, dodaje rastvoreni želatin prema uputstvu na pakovanju, šećer u prahu i neslan sitan sir. Mešajte dok se ne dobije gladak krem.
Preko oblikovane kore sipajte prvi fil, pospite borovnicama i malinama i poravnajte. Sipajte odozgo drugi fil.
Završite tortu tako što je ukrasie topingom od jagode, karamelizovanim kruškama, pospite kokosovim brašnom, a sa strane oblepite isečcima ptišpanja.
Ostavite na minimum 5 sati da se ohladi pre serviranja.