Pileći file u dimljenom sosu

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
2016
2
20/10/2017
"Tajna ukusa je u specijalnom sosu, a kako se priprema, naučićete samo kod nas "
Priprema15 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano961
  • Pregledi tokom meseca23
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pileći file - 2 komada
  • so - 1/2 kašičice
  • biber - 1/4 kašičice, mleven
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • za sos
  • paradajz - 400 g, nasečen na kockice
  • paprika - 2 crvene + 2 zelene
  • mladi luk - 2 komada
  • beli luk - 2 čena
  • origano - 1 kašičica, suv
  • dimljena aleva paprika - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Pospite pileće meso sa malo soli i bibera. Stavite ga u veliki tiganj i ispržite ga sa svih strana, dok meso ne dobije prijatnu zlatnu boju.

Prebacite mesu u posudu sa poklopcem, kako bi ga sačuvali toplo.

Pripremite sos. U istom tiganju gde ste pržili meso, dodajte na trakice nasečene paprike, na rebarca naseckani crni luk i izgnječeni beli luk.

Pržite na srednje jakoj vatri oko 5 minuta. Dodajte paradajz i začine. Dinstajte pod poklopcem oko 10 minuta.

Vratite meso u tiganj sa sosom i promešajte.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar