Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Farfale al Tonno

Farfale al Tonno

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Farfale al Tonno
Fotografije: Yordanka Kovacheva
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
2
"Farfale al Tonno može biti izuzetna salata, ali i hladno predjelo. Toplo vam ih preporučujemo"

Potrebni sastojci

  • farfale testenina - 200 g
  • tuna - 160 g
  • rikola - 1 puna šaka
  • paradajz - 2 komada
  • čeri paradajz - 5 komada
  • masline - 8 komada bez koštica, punjene inćunima
  • limun - 1 komad, sok
  • jaja - 2 komada, tvrdo kuvana
  • maslinovo ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

1. Skuvajte testeninu u slanoj vodi na osnovu uputstva sa kesice. Ocedite vodu i dodajte maslinovo ulje, pa dobro promešajte da se svuda rasporedi. Ovo se radi da se testenine ne zalepi. Ostavite testeninu da se ohladi.

2. U dubokoj posudi naseckajte obe vrste paradajza, presecite na pola masline i dodajte rukolu, kao i ohlađenu pastu.

3. Iscedite sok od jednog limuna, bez semenki. Ako volite kiselije, dodajte još soka. Posolite.

4. Rasporedite pastu u odgovarajući tanjir i ukrasite režnjevima kuvanog jaja, koje se izuzetno slaže sa tunjevinom.

5. Poslužite odmah ili nakon hlađenja od 10 minuta u frižideru (nemojte više).

Farfale al Tonno može biti izuzetna salata, ali i hladno predjelo.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: