Način pripreme
1. Očistite boraniju i stavite je u kipuću posoljenu vodu zajedno sa testeninom. Farfale je deblja testenina, zato će se za oko 13-15 skuvati zajedno oba sastojka.
Kada su gotovi, ocedite ih, poprskajte maslinovim uljem i promešajte, da se ne slepe.
2. Skuvajte prepeličija jaja i oljuštite ih.
3. Iseckajte na sitno filete inćuna, sipajte u njih i masnoću u kojoj su bili konzervisani (ukupna težina 50 g). Dodajte kapar i čeri paradajz i zapržite tri minuta na umerenoj vatri.
Možete da dodate i masline, bez koštica i isečene, ili da ih dodate cele u kasnijoj fazi.
4. Podelite na dve-tri porcije pastu sa boranijom i prelijte sosom od inćuna, čeri paradajza i kapra. Odozgo stavite masline, jaja i tunjevinu. Pospite biberom.
Po želji iskidajte listove bosiljka ili peršuna i servirajte testeninu sa ribom.
Farfale Nisoaz - Sveže i veoma ukusno jelo za radni dan i praznik!
Prijatno!