Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta sa bananama i kakao glazurom

Torta sa bananama i kakao glazurom

Jordanka TasevaJordanka Taseva
Inovator
173451k
Torta sa bananama i kakao glazurom
Fotografije: Jordanka Taseva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Ako nas neko traži - u kuhinji smo i jedemo aromatičnu tortu sa bananom i kakao glazurom"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • brašno - 1 šolja
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • jaja - 6 komada
  • šećer - 1 šolja
  • za fil
  • žumanca - 5 komada
  • maslac - 200 g
  • esencija ruma - 1 komad
  • šećer u prahu - 150 g
  • banane - 2 komada
  • za glazuru
  • belanca - 5 komada
  • šećer u prahu - 8 supenih kašika
  • kakao - 1 supena kašika
  • kompot - sok jednog kompota (po izboru)
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi prosejte brašno, dodajte prašak za pecivo, jaja i šećer. Dobro mutite i od dobijene smese ispecite koru. Pecite na 180 stepeni dok ne bude gotova.

Dobijenu koru ostavljamo da se ohladi, nakon toga je sećemo po pola i već imamo dve kore.

U posudi uz pomoć miksera umutimo žumanca, mekani maslac i šećer u prahu. Dodajemo i esenciju ruma i napravimo krem.

Banane se oljušte i seku na kružiće. U drugoj posudi umutimo belanca na sneg. Dodajtemo šećer i kakao i dobro umutimo.

Stavite jednu koru, prelijte sokom iz kompota i namažite kremom.

Poređajte krugove od banane i odozgo stavite drugu koru. Pokrijte smesom od belanaca. Po želji možete posuti čokoladnim mrvicama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: