Način pripreme
Ostavljamo spanać da se odmrzne i isecemo ga na komade. Stavljamo ih u šerpu i dodajtemo očišćen i iseckan luk.
Posipamo so po ukusu (oko 1 kašičice), kari po ukusu i stino iseckan peršun. Dodajemo kravlji maslac (20 g) i sipamo 1 šolju vode. Uključujemo ringlu.
Ostavljamo sastojke i začine da se distaju i kad tečnost ispari skidamo sa vatre.
U smesu sipamo sveže mleko (1 šolja od 200 ml) i vodu (1/2 šolje). Dodajemo umućeno jaje (1 komad), prašak za pecivo (1 kašičica) i promešamo.
Možemo da pasitamo dok se ne dobije homogena semsa. Postepeno dodajemo brašno, i mešamo žicom. Testo treba da bude malo gušće od testa za palačinke.
Pečemo galete u ugrejanom aparatu za galete, koji je potrebno prethodno namazati mašću.
Gotove galete namažemo maslacem. Serviramo sa sirom.