Način pripreme
Umutite jaja sa šećerom uz pomoć miksera. Dodajte ulje, kiselo mleko, kakao i med i mutite dok se ne dobije homogena smesa. Dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i mutite dok ne upije brašno.
Pokrijte papirom dno pleha sa ivicama koje se otvaraju, pecite koru dok ne bude gotova u ugrejanoj rerni na 190-200 stepeni.
Ohladite koru i isecite na dva dela po sredini - da se dobiju dve kore.
Prelijte hladnu koru toplim šećernim sirupom, prethodno ste stavili vodu i šećer da provre.
Napravite fil ako što pomešate sadržaj kesica i sveže mleko, a nakon toga mutite mikserom.
Stavite jednu koru u odgovarajući tanjir. Namažite je kremom i posipte komadićima jagoda. Stavite drugu koru i ponovo namažite kremom. Oblikujte tortu.
Ukrasite svežim jagodama i ružim, napravljenom od šećerne mase.
Pospite eurokremom i krupni izrendanom čokoladom. Ostavite tortu na hladnom mestu da se stegne 3-4 sata pre serviranja.