Način pripreme
U duboku šerpu sipajte vodu do pola, dodajte prstohvat soli i polovinu ulja i ostavite da provri. Očišćeni mladi luk i mladi beli luk sitno iseckajte.
Šargarepu oljuštite i izrendajte krupnije. Pečurke oljuštite i isecite na četvrtine. U dubokom tiganju ugrejte preostalo ulje i u njemu prvo dinstajte luk, beli luk i šargarepu.
Nakon toga dodajte i pečurke. Kad omekšaju, dodajte paradajz pire, začine i malo vode iz rigatona. Kad voda provri stavite testeninu i kuvajte dok ne bude gotova.
Izrendajte čedar i kačkavalj i stavite po malo od oba u sos. Kad rigatoni budu gotovi ocedite ih i prebacite u pleh.
Nakon toga sipajte sos za testeninu i promešajte. Odozgo poređajte mocarelu, kidajte je ili isecite, kako želite.
Nakon toga pospite kačkavaljem i čedar sirom i pecite 10-15 minuta u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok kačkavalj ne dobije zlatnu boju. Nakon što bude gotovo servirajte na tanjire i dodatno izrendajte čedar odozgo. Neka vam je slatko!
Rigatoni sa paradajz sosom i sirevima servirajte dok su još topli.