Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta od lešnika»Torta sa Dulce de Leche-om i lešnicima

Torta sa Dulce de Leche-om i lešnicima

Maya NikolovaMaya Nikolova
Početnik
241
Torta sa Dulce de Leche-om i lešnicima
Fotografije: Maya Nikolova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
8
"Možda je vreme da i vi obradujete porodicu tortom, ali ne bilo kakvom, nego baš ovom tortom"

Potrebni sastojci

  • za krem
  • vanila - 1
  • dulce de leche - 1 konzerva
  • pavlaka - 3 šolja, poslastičarska, nezaslađena
  • za koru
  • šećer - 150 g
  • prezle - 20 g
  • jaja - 3 komada
  • vanila - 1
  • orasi - 180 g, mleveni
  • za glazuru
  • pavlaka - 100 g, nezaslađena
  • maslac - 20 g
  • karamelizovani lešnici - celi, za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite žumanca sa polovinom šećera, a belanca posebno umutite na mekan sneg, u njih dodajte preostali šećer kad se malo stvrdnu.

Pomešajte orahe, vanilu i prezle. Ovu smesu smenjujte sa smesom od belanaca i dodajte u žumanca u delovima. Gotovo testo prebacite u kalup za tortu, obložen papirom za pečenje. Pecite koru oko 20 minuta u ugrejanoj rerni na 180 stepeni.

Kramelizovano mleko mutite dok ne dobijete homogenu smesu sa umućenom pavlakom i vanilom za krem. Ako je potrebno, dodajte malo šećera.

Da biste pripremili glazuru pomešajte pavlaku, čokoladu i maslac u posudi na vatri i ugrejte dok se krem ne postane homogen, mešajte. Količinu za glazuru možete povećati ako želite više.

Na koru namažite krem sa Dulce de leche-om i stavite tortu u frižider. Kad se krem malo ohladi poravnajte i prelitje sa mlakom gazurom.

Ukras na torti je od ušećerenih orašastih plodova i suvog grožđa.

Umesto čokoladnog preliva, napravila sam trougove za ograđivanje torte. Odozgo sam posula krokanom od karamelizovanih oraha i lešnicima, ali sam u karamel dodala kravlji maslac i kašičicu sirćeza da bi bio krehk i ukusan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: