Turšija za brzu konzumaciju

Toni AleksovToni AleksovDžedaj18202
27/10/2017
"I dom čekate da turšija bude spremna, sada je momenat da probate ovu jedinstvenu ukusnu i brzu domaću turšiju za brzu konzumaciju "
Priprema40 min.
Ukupno40 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano548
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Povrće dobro operite. Karfiol odvojite u cvetove, paprike presecite na četvrtine i očistite, šargarepu oljuštite i nasecite na kolutove, luk oljuštite i nasecite na krupne komade, a celer nasecite na krupno.

Pripremite marinadu na sledeći način: Na litar vode stavite 40 g morske soli, 5 kašika vinskog sirćeta, 2 kašike šećera i 10 zrna bibera.

Marinadu prokuvajte i ostavite da se ohladi. U tegle ređajte povrće i pritisnite ga, a odozgo stavite 2-3 lista višnje.

Prelijte povrće marinadom do ivice tegle (nakon nekoliko sati, povrće će upiti deo marinade) i stavite poklopac, ali nemojte zatvarati tegle. Ostavite na hladnom mestu. Nakon 4-5 dana, turšija je spremna za konzumaciju. Rok trajanja turšije je oko mesec dana.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar