Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Turšija za brzu konzumaciju

Turšija za brzu konzumaciju

Sergei AnchevSergei Anchev
Kuvar
1212433932
Turšija za brzu konzumaciju
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
2 / 3
27/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Ukupno
40 min.
"I dom čekate da turšija bude spremna, sada je momenat da probate ovu jedinstvenu ukusnu i brzu domaću turšiju za brzu konzumaciju"

Potrebni sastojci

  • karfiol - u glavicama
  • paprike - crvene
  • šargarepa
  • crni luk
  • beli luk - čenovi
  • celer - strukovi
  • listovi od višnje
  • za marinadu
  • morska so
  • vinsko sirće
  • šećer
  • biber - u zrnu
* merne jedinice

Način pripreme

Povrće dobro operite. Karfiol odvojite u cvetove, paprike presecite na četvrtine i očistite, šargarepu oljuštite i nasecite na kolutove, luk oljuštite i nasecite na krupne komade, a celer nasecite na krupno.

Pripremite marinadu na sledeći način: Na litar vode stavite 40 g morske soli, 5 kašika vinskog sirćeta, 2 kašike šećera i 10 zrna bibera.

Marinadu prokuvajte i ostavite da se ohladi. U tegle ređajte povrće i pritisnite ga, a odozgo stavite 2-3 lista višnje.

Prelijte povrće marinadom do ivice tegle (nakon nekoliko sati, povrće će upiti deo marinade) i stavite poklopac, ali nemojte zatvarati tegle. Ostavite na hladnom mestu. Nakon 4-5 dana, turšija je spremna za konzumaciju. Rok trajanja turšije je oko mesec dana.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: