Čokoladne kruške sa mirisom mente

28/10/2017
"Pravi užitak za čula "
Priprema15 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno30 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano243
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kruške - 4 komada (približno po 170 g svaka)
  • šećer - 90 g
  • maslac - 65 g
  • voda - 250 ml
  • vino - 60 ml, roze
  • med - 3 supene kašike
  • menta - 1 šaka, sveži listovi
  • za čokoladnu kuvertiru
  • crna čokolada - 100 g
  • masalc - 30 g
  • menta - nekoliko listova za miris
  • menta - nekoliko listova za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

1. Oljuštite kruške, nemojte skidati peteljku, da bi bile lepše. Dobro je da budu tvrđe, a ne prezlrele.

2. U šerpi ugrejte vodu sa šećerom, medom, maslacem i mentom. Čim provri i šećer se rastopi sipajte vino i stavite kruške. Videćete da ih tečnost ne pokriva, ali nemojte da vas to plaši. Kuvajte 8-10 minuta i okrećite ih s vremena na vreme i odozgo polivajte kašikom.

3. Skinite sa vatre i ostavite tako nekoliko minuta da kruške dobro upiju sos, nakon toga ih izvadite i ocedite višak.

4. Na pari rastopite čokoladu sa maslacem i nekoliko listova mente za miris. Obilno uvaljajte kruške u čokoladi, uz pomoć kašike ili i stavite dirketno u čokoladnu smesu. Pazite zato što su mekane i možete lako polomiti.

5. Stavite ih na tanjir i stavite u frižider da se čokolada stvrdne.

6. Servirajte ukrašene svežim listovima mente.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar