Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Odličan kolač od bundeve

Odličan kolač od bundeve

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Putujemo u zemlju neverovatno ukusnih jela sa ovim predivnim kolačem"

Potrebni sastojci

  • brašno - 300 g
  • šećer - 180 g
  • vanila - 1 komad
  • ulje - 60 ml
  • kakao - 50 g
  • voda - 150 ml, topla
  • jaja - 3 komada
  • prašak za pecivo - 15 g
  • za bundevu
  • bundeva - 300 g
  • šećer - 2 supene kašike
  • voda - 200 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i isecite bundevu na komade. Stavite je u pleh, pospite šećerom, sipajte vodu i stavite da se peče na 200 stepeni 30-40 minuta dok ne omekša. Kad bude gotova izvadite je i ostavite da se ohladi.

Umutite jaja sa šećerom i vanilom. Sipajte ulje u delovima. Prosejte brašno u posudu sa praškom za pecivo.

Sipajte pola vode, ona treba da bude topla, ali ne vrela. Umutite i sipajte pola brašna, ponovo promešajte, sipajte preostalu vodu i brašno. Promešajte dok ne upije sastojke i dok se ne dobije homogena smesa. Treba da se dobije gusta smesa.

Uzmite posudu i sipajte jednu šolju od smese u nju.

Izgnječite bundevu ili je ispasirajte i stavite u posudu sa odvojenom smesom.

Promešajte dok se ne dobije homogena smesa.

Preostlau smesu od keksa pomešajte sa prosejanim kakaom i promešajte.

Namažite pleh, prečnika ne više od 26 cm sa malo ulja. Sipajte smesu od kakaa, poravnajte odozgo i stavite smesu od bundeve.

Kašikom pažljivo pritisnite smesu od bundeve ka unutra, nemojte raznostite i pomešajte sa smesom od kakaa.

Ugrejte rernu na 170 stepeni i stavite pleh. Pecite kolač 30-40 minuta, proverite čačkalicom za zube.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: