Način pripreme
Očistite i isecite bundevu na komade. Stavite je u pleh, pospite šećerom, sipajte vodu i stavite da se peče na 200 stepeni 30-40 minuta dok ne omekša. Kad bude gotova izvadite je i ostavite da se ohladi.
Umutite jaja sa šećerom i vanilom. Sipajte ulje u delovima. Prosejte brašno u posudu sa praškom za pecivo.
Sipajte pola vode, ona treba da bude topla, ali ne vrela. Umutite i sipajte pola brašna, ponovo promešajte, sipajte preostalu vodu i brašno. Promešajte dok ne upije sastojke i dok se ne dobije homogena smesa. Treba da se dobije gusta smesa.
Uzmite posudu i sipajte jednu šolju od smese u nju.
Izgnječite bundevu ili je ispasirajte i stavite u posudu sa odvojenom smesom.
Promešajte dok se ne dobije homogena smesa.
Preostlau smesu od keksa pomešajte sa prosejanim kakaom i promešajte.
Namažite pleh, prečnika ne više od 26 cm sa malo ulja. Sipajte smesu od kakaa, poravnajte odozgo i stavite smesu od bundeve.
Kašikom pažljivo pritisnite smesu od bundeve ka unutra, nemojte raznostite i pomešajte sa smesom od kakaa.
Ugrejte rernu na 170 stepeni i stavite pleh. Pecite kolač 30-40 minuta, proverite čačkalicom za zube.