Bakine pamuk pogačice

Bakine pamuk pogačice
Fotografije: Vanya Georgieva
29/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema40 min.
Skuvaj30 min.
Ukupno70 min.
Porcije15
"Bakina pamuk pogača je jedno od najaromatičnijih sećanja iz detinjstva, koji možete da prenesete i vašoj deci i unucima"

Potrebni sastojci

  • jaja - 1 komad
  • sveže mleko - 300 ml
  • kiselo mleko - 2 supene kašike
  • sveži kvasac - 1/2 kockice
  • ulje - 3 supene kašike
  • šećer - 1 supena kašika
  • so - 1 kašičica
  • brašno - 800 g
  • kačkavalj - 100 g
  • luk - 1 komad
  • šarena so - za pospanje
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte mleko i odvojite oko jednu šolju u posudicu, dodajte šećer, kvasac i 2 supene kašike brašna.

Ostavite da se aktivira, umutite jaja sa preostalim mlekom i uljem. Prosejte brašno, napravite udubljenje i sipaje dve smese, od kvasca i mlečnu. Zamesite srednje tvrdo testo, namažite ga uljem, pokrijte i ostavite da nadođe.

Kad testo bude gotovo podelite ga na loptice veličine male jabuke, lepo ih oblikujte, stavite u pleh, obložen papirom za pečenje i oštrim nožem napravite proreze. Ostavite ih pokrivene da nadođu, nakon toga ih pecite u ugrejanoj rerni na 170 stepeni.

Kad malo porumene izvadite ih i odozgo stavite trakice kačkavalja i krugove luka. Ponovo vratite u rernu samo na gornji grejač dok se lagano ne rastopi kačkavalj.

Kad ih izvadite pospite ih šarenom solju. Probajte ove jedinstvene, pamuk pogačice iz bakinih recepata.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: