Način pripreme
Ugrejte mleko i odvojite oko jednu šolju u posudicu, dodajte šećer, kvasac i 2 supene kašike brašna.
Ostavite da se aktivira, umutite jaja sa preostalim mlekom i uljem. Prosejte brašno, napravite udubljenje i sipaje dve smese, od kvasca i mlečnu. Zamesite srednje tvrdo testo, namažite ga uljem, pokrijte i ostavite da nadođe.
Kad testo bude gotovo podelite ga na loptice veličine male jabuke, lepo ih oblikujte, stavite u pleh, obložen papirom za pečenje i oštrim nožem napravite proreze. Ostavite ih pokrivene da nadođu, nakon toga ih pecite u ugrejanoj rerni na 170 stepeni.
Kad malo porumene izvadite ih i odozgo stavite trakice kačkavalja i krugove luka. Ponovo vratite u rernu samo na gornji grejač dok se lagano ne rastopi kačkavalj.
Kad ih izvadite pospite ih šarenom solju. Probajte ove jedinstvene, pamuk pogačice iz bakinih recepata.