Način pripreme
Pripremite kuvani pirinač za prilog.
U posudu stavite mleveno meso, dodajte prezle i jaje, so i biber po ukusu. Umesite sve.
U tiganj sipajte maslinovo ulje, pravite ćuftice od mlevenog mesa i stavljajte ih u vrelo maslinovo ulje. Ispržite ih dobro sa obe strane. Izvadite ćuftice na salvetu da se ocede od viška masnoće.
Posebno nasecite papriku na trakice i beli luk na sitno. Iscedite sok jedne limete u posudu.
Stavite povrće u isti tiganj, gde se pržili ćuftice, a ako je više masnoće, odstranite malo od nje. Treba da vam preostane oko 3 kašike. Upržite za kratko povrće, dodajte sok od limete, kečap, balzamiko sirće i med.
Promešajte i stavite sok iz male konzerve ananasa i polovinu voća. Vratite ćuftice u tiganj, promešajte i začinite biberom po ukusu. Posolite.
Ostavite 10-tak minuta na srednjoj temperaturi i skinite sa vatre. Ukrasite popreko presečenim mladim lukom i poslužite preko kuvanog belog pirinča.
Slatko-kisele ćuftice na pirinču su veoma ukusne.