Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Ćufte»Ćufte na pirinču

Ćufte na pirinču

Gordana DanilovGordana Danilov
Kuvar
272367598175
Ćufte na pirinču
Fotografije: Gordana Danilov
1 / 2
15/02/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Recept za savršeni ručak"

Potrebni sastojci

  • mlevena junetina - 300 g
  • dimljena domaća kobasica - 150 g, sitno iseckana
  • jaja - 1 kom.
  • hleb - 1 kriška, bez korice
  • mleko - za natapanje
  • luk - 1/2 glavice, sitno isečen
  • goveđa kocka - 1 kom.
  • biber - sveže mleveni
  • beli luk u prahu
  • gauda sir - 100 g
  • brašno - 1 kašika
  • za podlogu od pirinča
  • luk - 1 glavica, isečen na rebarca
  • šargarepa - 1 naribana
  • pirinač - 1 šolja
  • voda - 2 šolje
  • goveđa kocka - 1 kom.
  • biber - sveže mleveni
  • ljuta tucana paprika
  • gusti sok od paradajza - 100 ml.
  • peršun - naseckani
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Za ćufte, na zagrejanom ulju propržiti sitno isečen luk, da zastakli.

Hleb preliti mlekom i ovlaš ocediti.

Sir iseći na kockice.

U meso dodati usitnjenu kobasicu, oceđeni hleb, jaje, naribanu mesnu kocku, proprženi luk, biber i beli luk u prahu.

Rukom zamesiti masu, oblikovati ćufte, u svaku utisnuti kocku sira, uvaljati u brašno i propržiti na zagrejanom ulju.

Rernu zagrejati na 180°C.

Dok se ćufte prže, pripremiti podlogu od pirinča.

Na zagrejanom ulju propržii luk, dodati šargarepu, zatim pirinač, ljutu tucanu papriku, kratko sve prodinstati, naliti vodom, dodati kocku, biber, sok od paradajza i seckani peršun.

Kada pirinač bude do pola kuvan, preručiti sve u vatrostalnu posudu rasporediti ćufte i zapeći oko 20 minuta u zagrejanoj rerni.

Poslužiti uz zelenu salatu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: