Zečetina sa pirinčem i povrćem

30/10/2017
"Praznik za oči, praznik za stomak "
Priprema10 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno130 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano350
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • zečetina - 1/2 zeca
  • biber - 5 zrna
  • luk - 1 mala glavica
  • peršun - 1/2 veze
  • za pirinač
  • pirinač - 1 šolja
  • šargarepa - 1 komad, velika
  • paprike - 2 komada, crvene, pečene
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • estragon - 1 kašičica
  • biber
  • so
  • peršun - 1/2 veze, listovi
  • vino - 1 šolja, belo
  • bujon - 2 šolje, od kuvanja
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu stavite pola zeca zajedno sa i pola iseckane glavice luka, biber i drške peršuna. Kuvajte dok meso ne bude gotovo, izvadite i ostavite da se ohladi.

Procedite bujon, ostavite 2 šolje da prelijete pirinač. Operite pirinač u cediljki tekućom vodom.

Izrendajte šargarepu, isecite paprike i peršun. Odvojite zečetinu od kostiju i iskidajte na komade.

Ugrejte rernu na 180 stepeni. U pleh stavite pirinač, začine, povrće i maslinovo ulje. Sipajte bujon i belo vino, promešajte.

Stavite pleh urernu i pecite pirinač 30-40 minuta dok ne bude gotov.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar