Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Zečetina»Đuveč»Zečetina sa povrćem u đuvečari

Zečetina sa povrćem u đuvečari

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Zečetina sa povrćem u đuvečari
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
200 min.
Porcije
6
"Mekana zečetina sa svežim povrćem, kuvani u đuvečari do savršenstva - ovo je naš današnji predlog."

Potrebni sastojci

  • zec - 1 kom. (na komade)
  • krompir - 1 kg
  • mladi luk - 1 vezica
  • grašak - 1 šolja smrznutog
  • sok od paradajza - 250 ml
  • šampinjoni - 6 - 7 kom.
  • šargarepa - 2 kom.
  • nana - 6 - 7 struka
  • piment - 1 - 2 zrna
  • lovorov list - 2 lista
  • beli luk - 1 glavica
  • brašno - 2 kašike
  • aleva paprika
  • biber
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Zečetinu oprati i naseći na komade, posoliti, pobiberiti i dodati alevu papriku. Krompir i šampinjone oljuštiti i naseckati na krupnije kockice.

U đuvečaru sipatu ulje i početi sa ređanjem: prvo meso, pa krompir, šargarepu, pečurke, grašak, beli luk, nanu i luk. Ređati sve dok se ne iskoriste svi sastojci.

Dodati sok od paradajza i sipati 2 - 3 čaše vode u kojoj smo razbili brašno. Ostaviti da se peče oko 2 sata na umerenoj temperaturi između 160 i 170 stepeni. Poklopac se može premazati testom od brašna i vode.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: