Kakao kora za tortu

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
05/08/2019
"Majstori prave tortu od A do Š, pri čemu prvo uče kako da naprave kakao koru - evo vam i naš isproban recept "
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano245
  • Pregledi tokom meseca79
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pripremamo posudu za pečenje prečnika 24 cm koju podmažemo maslacem i posipamo brašnom.

Ako koristite kalup za tortu sa prstenom, postavite ga papirom za pečenje,

U dve posude podelimo žumanca i belanca. Žumanca mutimo 5 minuta na srednjem stepenu, nakon čega dodajemo pola šećer.

Na isti način nastavljamo i sa belancima - mutimo ih u sneg.

Pomešamo smese od jaja pažljivo špatulom da im sačuvamo obim.

Postepeno dodajemo maslac istopljen na pari i ohlađen.

Brašno prosejemo u posudu zajedno sa preškom za pecivo i kakaom. Dodajemo i vanile.

Pomešamo suve sa tečnim sastojcima. Promešamo ih dobro.

Gotovu smesu sipamo u posudu za pečenje i stavljamo u prethodno zagrejanu rernu.

Pečemo koru za tortu na 180 stepeni 40 minuta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar