Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Pirinač u Rerni»Pileći bataci s pirinčem i maslinama

Pileći bataci s pirinčem i maslinama

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3702k233
Pileći bataci s pirinčem i maslinama
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
04/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Pozovite prijatelje u goste i iznenadite ih ovom đakonijom"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 10 - 12 komada, donji deo
  • pirinač - 250 g
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • pečurke - 150 g
  • spanać - 100 g, ili zelje
  • masline - 100 g
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i osušite batake. Namažite ih solju i biberom i poređajte u posudu za pečenje. Prelijte ih sa malo masnoće i zapecite na 200 stepeni.

Dodajte im luk isečen na sitno i šargarepu isečenu na kocke. Nakon nekoliko minuta dodajte pečurke, spanać (zelje) i pirinač.

Dodajte začine i nalijte toplu vodu (oko 700 ml). Vratite posudu u rernu.

Nakon 15-20 minuta dodajte masline i dokuvajte jelo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: